contact@adeomed.ro

0772 020 200

București, Intrarea Silistraru 24, Sector 6

Introducere

Neonatologia este o ramură esențială a medicinei, dedicată îngrijirii și tratamentului nou-născuților, în special a celor prematuri sau cu probleme medicale la naștere. 

Această specialitate se concentrează pe diagnosticul și managementul afecțiunilor care afectează nou-născuții în primele săptămâni de viață, incluzând perioada perinatală.

Importanța Neonatologiei

Neonatologia joacă un rol vital în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții. Bebelușii sunt adesea expuși la o varietate de probleme medicale datorită imaturității organelor și sistemelor lor în primele zile, săptămâni sau luni de viață. 

Afecțiuni precum prematuritatea, complicațiile la naștere, infecțiile, malformațiile congenitale și alte probleme medicale specifice acestei categorii de vârstă sunt abordate de neonatologi cu competență și devotament.

Când să mergem la medicul neonatolog ?

Consultarea unui medic neonatolog este esențială pentru asigurarea sănătății și bunăstării nou-născuților, în special în următoarele situații:

1. Prematuritatea

Nou-născuții prematuri, adică cei născuți înainte de 37 de săptămâni de gestație, au nevoie de îngrijire specializată. Medicul neonatolog este esențial pentru monitorizarea și gestionarea problemelor medicale specifice prematurității, cum ar fi dificultăți respiratorii, alimentația, și dezvoltarea generală.

2. Greutatea Mică la Naștere

Bebelușii care se nasc cu o greutate mică, sub 2500 de grame, necesită supraveghere atentă pentru a se asigura că se dezvoltă corespunzător. Neonatologul poate oferi îndrumări și tratamente adecvate pentru a sprijini creșterea și dezvoltarea sănătoasă.

Galerie foto clinica neonatologie in Bucuresti

 

3. Complicații la Naștere

Dacă au existat complicații în timpul nașterii, cum ar fi detresa respiratorie, asfixia sau alte traume, este esențial ca nou-născutul să fie evaluat și monitorizat de un neonatolog pentru a preveni și trata posibilele efecte pe termen lung.

4. Infecții Neonatale

Nou-născuții sunt vulnerabili la infecții datorită sistemului imunitar imatur. Semnele de infecție, cum ar fi febra, letargia, dificultățile de alimentație sau iritabilitatea, necesită consult medical imediat pentru a preveni complicațiile grave.

5. Malformații Congenitale

În cazul în care se identifică malformații congenitale sau anomalii genetice, neonatologul poate coordona evaluările necesare și poate stabili un plan de tratament adecvat pentru a asigura o calitate optimă a vieții.

6. Probleme Respiratorii

Dificultățile respiratorii sunt frecvente la nou-născuți, în special la cei prematuri. Simptomele cum ar fi respirația rapidă, zgomotele respiratorii neobișnuite sau dificultățile evidente în respirație necesită intervenția promptă a unui neonatolog.

7. Icter Neonatal

Icterul neonatal, caracterizat prin îngălbenirea pielii și a ochilor, este relativ comun, dar necesită monitorizare pentru a preveni complicațiile. Neonatologul poate evalua severitatea și poate recomanda tratamente, cum ar fi fototerapia.

8. Monitorizarea Dezvoltării

Chiar și în absența problemelor evidente, este benefic să programați vizite regulate la neonatolog pentru a monitoriza creșterea și dezvoltarea nou-născutului. Evaluările periodice pot ajuta la identificarea precoce a eventualelor probleme și la asigurarea unei dezvoltări sănătoase.

9. Recomandări pentru Îngrijirea Nou-Născutului

Pentru părinți, mai ales cei aflați la prima experiență, neonatologul poate oferi sfaturi valoroase privind alimentația, somnul, vaccinările și alte aspecte esențiale ale îngrijirii nou-născutului.

Dr, Alina Ilici, specialist neonatolog Adeomed

Dr, Alina Ilici, specialist neonatolog Adeomed

Specializari clinica neonatologie si pediatrie Bucuresti Adeomed
Medici Adeomed

Obiectivele Neonatologiei

Prin intermediul acestei specializări medicale, medicii și personalul medical pot oferi îngrijire și tratament adecvat pentru a îmbunătăți șansele de supraviețuire și dezvoltare sănătoasă a nou-născuților. 

Monitorizarea atentă, diagnosticul precoce și intervențiile prompte sunt esențiale pentru prevenirea și tratarea complicațiilor potențiale, facilitând un început sănătos în viață pentru fiecare copil.

Serviciile Oferite de Clinica de Neonatologie Adeomed

Clinica de Neonatologie și Pediatrie Adeomed, fondată de Dr. Alina Ilici (Medic Neonatolog), oferă o gamă largă de servicii pentru îngrijirea nou-născuților și copiilor. Printre aceste servicii se numără:

  • Consultație Neonatologie: Evaluare completă a stării de sănătate a nou-născutului și identificarea eventualelor probleme medicale.
  • Control Neonatologie: Urmărirea evoluției stării de sănătate a bebelușului și ajustarea planului de tratament, dacă este necesar.
  • Interpretare Analize: Analiza și interpretarea rezultatelor investigațiilor medicale pentru a asigura un diagnostic precis.
  • General Movement Assessment (GMA): Evaluarea mișcărilor generale ale nou-născuților pentru a detecta precoce eventualele tulburări neurologice.
  • Follow-Up: Monitorizarea continuă a foștilor prematuri sau a copiilor cu afecțiuni medicale speciale pentru a asigura o dezvoltare optimă.

Dr. Neonatolog Ilici Alina – Fondator Adeomed

Dr. Ilici Alina, medic primar în neonatologie și fondatoarea clinicii Adeomed, are o experiență remarcabilă de 20 de ani în domeniul neonatologiei și terapiei intensive neonatale. 

Este membră activă a Asociației Române de Neonatologie și ESPNIC și deține competențe în ecografie generală și evaluarea General Movement Assessment

Viziunea Clinicii Adeomed

„Fondând clinica Adeomed, am dorit să creez un spațiu în care fiecare nou-născut și fiecare copil să primească nu doar îngrijire medicală de înaltă calitate, ci și o doză de afecțiune, înțelegere și speranță. În inima mea, Adeomed nu este doar o clinică, ci o comoară de suflet, dedicată tuturor celor care trec pragul ei cu încredere și cu speranța că vor găsi alinare și vindecare. În fiecare pacient și în fiecare familie găsesc o sursă de inspirație și o chemare profundă să fac parte din povestea lor, așa că fiecare zi petrecută aici este o onoare pentru mine. Mulțumesc că alegeți Adeomed!”

Programează o Vizită la Clinica Adeomed

Tarife servicii Adeomed

Pentru a asigura o îngrijire optimă a nou-născutului dvs., vă invităm să programați o vizită la clinica Adeomed. Echipa noastră dedicată este pregătită să vă ofere cele mai bune servicii medicale într-un mediu cald și primitor.

Contact:

  • Telefon: 0772 020 200
  • Email: contact@adeomed.ro
  • Adresă: București, Intrarea Silistraru 24, Sector 6
  • Program: Luni – Vineri: 08:00 – 18:00

Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebări sau pentru a stabili o programare. Vă așteptăm cu drag să vă oferim îngrijirea de care aveți nevoie pentru un început sănătos și sigur al vieții nou-născutului dvs.